Vaga pokazala plus nakon B+!

By beestingdoo,

  Filed under: SER
  Comments: Коментари су искључени на Vaga pokazala plus nakon B+!

Počeo sam s prihranom 8 pčelinjih društava, što je 1 red u mom kontejneru s 32 košnice, tip rodna voja. Odmah sam primetio, golim okom, izvesnu živost u tim košnicama. Nije to bila ona uobičajena živost koja se dogodi prilikom prihrane sirupom i koja traje kratak vremenski period. Ova živost se nastavila i sutradan! To me je navelo da s B+ prihranim i društvo koje se nalazi sve vreme na vagi.

Moram ovde da dam jedno malo objašnjenje: u mom kraju, u ovo doba godine, vaga obično pokazuje minus od 100 do 300 grama, čak i kada su vremenski uslovi povoljni, kao što je to slučaj već više od mesec dana. To mi je potvrdila još jedna vaga koju imam u selu.

Kako sam prihranio društvo na vagi, u kontejneru, tako sam isto uradio i s društvom na vagi, kod kuće. Sledećeg dana sam primetio da vage pokazuju plus! Pomislio sam da možda nisam dobro obračunao dodatu količinu sirupa. Stoga sam ponovio proceduru – isti ishod! Još jedan dan – opet u plusu, oko 100 grama! Sledeći dan nisam prihranio društva, ali vage su opet pokazivale plus!

Sad prihranjujem sva svoja pčelinja društva s B+.

 

Dušan Lazić

Pčelar

Vojka, Srbija